w składzie: 12 łyżek do zupy (dł. 21,5 cm), 12 łyżek do bulionu (dł. 18 cm), 12 widelców i 12 noży do ryb (dł. 18 cm i 21 cm), 12 widelców i 12 noży do drugiego dania (dł. 21,5 cm i 25,5 cm), 12 widelców i noży do przekąsek (dł. 18,5 cm i 21,5 cm), 12 widelczyków i 12 noży do owoców (dł. 14,8 cm i 17,2 cm), 12 łyżeczek do deseru (dł. 14,2 cm), 12 widelczyków do ciasta (dł. 14,5 cm), 12 łyżeczek-łopatek do lodów (dł. 13 cm ), 12 łyżeczek do herbaty (dł. 14 cm), 12 łyżeczek do kawy ze złoconymi czerpakami (dł. 10,2 cm) oraz sztućce środka stołu - łyżka wazowa (dł. 31 cm), łyżka i widelec półmiskowe (dł. 25,5 cm i 26 cm), łyżka i widelec do sałaty (dł. 23,2 cm i 23,6 cm), widelec i łopatka do ryb (dł. 22,4 cm i 26,5 cm), łyżka do sosu z podwójnym wylewem (dł. 18,4 cm), łopatka do tortu (dł. 26 cm), łyżka do sałatki (dł. 22 cm), 2 widelczyki do cytryn (dł. 11 cm), łopatka do sardynek (dł. 14 cm), widelec do sera (dł. 18,5 cm) , nożyk do masła (dł. 18,5 cm), 2 widelce do wędlin (dł. 15,5 cm), 2 widelce do przystawek (dł. 12,2 cm), szczypce do cukru (dł. 10 cm);
srebro próby 3 cechowane (monogram złotnika P.Ł - w kole, cecha państwowa z próbą 3, głową kobiety i literą W - w owalu), stal cechowana; waga 8389 g (bez noży).
Warszawa, 1932-1939.
Trzonki sztućców gładkie, rozszerzające się, z trójkątnym zakończeniem ozdobionym delikatnym ornamentem roślinnym i palmetką; trzonki noży dociążone, ostrza stalowe cechowane - korona / GERLACH / nierdzewne, na nożach do owoców - NIERDZEWNE / korona / GERLACH.
Kantyna drewniana, z drzwiczkami od frontu zamykanymi na kluczyk (zachowany), wewnątrz na pięciu poziomach wysuwane szufladki, wyłożone granatowym suknem.
Ostatnio oglądane
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji
Ulubione
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji