w składzie: 6 widelców i noży do przystawek (dł. 19 cm i 21 cm), 6 widelców i 6 noży obiadowych (dł. 22 cm i 26 cm), 6 łyżek obiadowych (dł. 26 cm), 6 łyżeczek do herbaty (dł. 14,3 cm), oraz środek stołu w składzie: 2 duże łyżki półmiskowe (dł. 27 cm), widelec do sałaty (dł. 22 cm), duży nóż do krojenia pieczystego (dł. 32,5 cm), chochelka do sosów (dł. 19 cm), nóż do masła(dł. 19 cm), nóż do sera (dł. 19 cm), 2 widelczyki do wędlin (dł. 19,2 cm), łopatka do ciasta (dł. 25 cm), sitko do cukru pudru o nieregularnym wykroju, ażurowe, z rączką i miseczką (dł. 16 cm);
plater cechowany (BSF - bite negatywowo; oznaczenia cyfrowe grubości srebrzenia), stal nierdzewna cechowana (z wyjątkiem ostrzy noży obiadowych).
Niemcy, Brema, 2 ćw. XX w.
Trzonki rozszerzające się, zakończone półkoliście, obrzeżone profilowaną taśmą z przewiązkami i liśćmi laurowymi. Trzonki noży dociążone, ostrza stalowe, w nożach do przystawek ostrza ze stali friodur cechowane - znak firmy / Friodur / J.A.HENCKELS.
Ostatnio oglądane
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji
Ulubione
Zaloguj się aby zobaczyć listę pozycji